Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasi sąsiedzi ze wschodu doskonale wiedzą, jak przygotować naprawdę smaczne sałatki. Sałatka Olivier stała się jedną z najsłynniejszych sałatek na świecie. Gwarantujemy wam, że nieraz powrócicie do tego przepisu.
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181862
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 141
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181862
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 141
Składniki
Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Oddziel białka od żółtek i osobno je posiekaj.
Żółtka przetrzyj przez sitko i umieść w miseczce. Dodaj majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Ziemniaki i marchew obierz i ugotuj do miękkości. Ostudź je i pokrój w kostkę. Umieść w misce.
Ogórki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Tak samo cebulę. Szynkę również drobno pokrój. Dodaj do ziemniaków i marchewki. Wymieszaj wszystko z groszkiem. Następnie dodaj sos i znowu wymieszaj. Odstaw do lodówki na ok. pół godziny - po tym czasie smaki świetnie się połączą. Podawaj na co dzień i od święta!