Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1339
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1339
Składniki
Piersi z kurczaka gotujemy w bulionie drobiowym. Studzimy a następnie kroimy w grubą kostkę. Seler naciowy kroimy w kostkę. Sałatę w palcach rozdrabniamy. Łyżkę marynowanego, zielonego pieprzu drobno siekamy. Do 8-10 łyżek majonezu dodajemy ok 150 ml naturalnego jogurtu oraz wlewamy 2-3 łyżki wywaru z gotowania piersi. Dodajemy 4 łyżki curry, łyżeczkę cukru, sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy na jednolitą masę. Mandarynki z puszki osączamy i dodajemy do sałatki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.