Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa w lżejszej wersji, bo bez dodatku majonezu. Nie może jej zabraknąć na świątecznym stole podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 95
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 189
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 95
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 189
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
Składniki
Warzywa korzeniowe dokładnie umyj (nie obieraj), przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj pod przykryciem do miękkości przez około 30 minut. Ugotowane warzywa wyjmij z garnka i odstaw do przestudzenia. Następnie obierz je ze skórki i skrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo: Jajka umieść w rondelku z zimną wodą i postaw na kuchence. Od momentu zagotowania wody zacznij odmierzać 10 minut. Po tym czasie odlej wrzątek i odstaw jajka do przestudzenia. Następnie obierz je ze skorupki i skrój w kostkę.
Groszek odcedź z zalewy. Ogórki wyciągnij ze słoika i skrój w kostkę (przed krojeniem ogórki można obrać ze skórki). Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.
Przygotuj sos: połącz ze sobą jogurt naturalny, musztardę i chrzan. Dopraw solą i pieprzem.
Sos przełóż do skrojonych wcześniej warzyw. Połącz wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Sałatkę przed podaniem udekoruj natką pietruszki.