Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa w lżejszej wersji, bo bez dodatku majonezu. Nie może jej zabraknąć na świątecznym stole podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70034
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 500
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15470
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70034
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 500
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15470
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Składniki
Warzywa korzeniowe dokładnie umyj (nie obieraj), przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj pod przykryciem do miękkości przez około 30 minut. Ugotowane warzywa wyjmij z garnka i odstaw do przestudzenia. Następnie obierz je ze skórki i skrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo: Jajka umieść w rondelku z zimną wodą i postaw na kuchence. Od momentu zagotowania wody zacznij odmierzać 10 minut. Po tym czasie odlej wrzątek i odstaw jajka do przestudzenia. Następnie obierz je ze skorupki i skrój w kostkę.
Groszek odcedź z zalewy. Ogórki wyciągnij ze słoika i skrój w kostkę (przed krojeniem ogórki można obrać ze skórki). Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.
Przygotuj sos: połącz ze sobą jogurt naturalny, musztardę i chrzan. Dopraw solą i pieprzem.
Sos przełóż do skrojonych wcześniej warzyw. Połącz wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Sałatkę przed podaniem udekoruj natką pietruszki.