Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa w lżejszej wersji, bo bez dodatku majonezu. Nie może jej zabraknąć na świątecznym stole podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Warzywa korzeniowe dokładnie umyj (nie obieraj), przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj pod przykryciem do miękkości przez około 30 minut. Ugotowane warzywa wyjmij z garnka i odstaw do przestudzenia. Następnie obierz je ze skórki i skrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo: Jajka umieść w rondelku z zimną wodą i postaw na kuchence. Od momentu zagotowania wody zacznij odmierzać 10 minut. Po tym czasie odlej wrzątek i odstaw jajka do przestudzenia. Następnie obierz je ze skorupki i skrój w kostkę.
Groszek odcedź z zalewy. Ogórki wyciągnij ze słoika i skrój w kostkę (przed krojeniem ogórki można obrać ze skórki). Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.
Przygotuj sos: połącz ze sobą jogurt naturalny, musztardę i chrzan. Dopraw solą i pieprzem.
Sos przełóż do skrojonych wcześniej warzyw. Połącz wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Sałatkę przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
jesli ktos lubi smak curry, to zachęcam do wypróbowania tej sałatki
Odsłon: 2990
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 179
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 496
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 440
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4300
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 179
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 496
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 440
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4300
Składniki
Warzywa korzeniowe dokładnie umyj (nie obieraj), przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj pod przykryciem do miękkości przez około 30 minut. Ugotowane warzywa wyjmij z garnka i odstaw do przestudzenia. Następnie obierz je ze skórki i skrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo: Jajka umieść w rondelku z zimną wodą i postaw na kuchence. Od momentu zagotowania wody zacznij odmierzać 10 minut. Po tym czasie odlej wrzątek i odstaw jajka do przestudzenia. Następnie obierz je ze skorupki i skrój w kostkę.
Groszek odcedź z zalewy. Ogórki wyciągnij ze słoika i skrój w kostkę (przed krojeniem ogórki można obrać ze skórki). Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.
Przygotuj sos: połącz ze sobą jogurt naturalny, musztardę i chrzan. Dopraw solą i pieprzem.
Sos przełóż do skrojonych wcześniej warzyw. Połącz wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Sałatkę przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Surówka z surowej kapusty czerwonej
Sałatki
Soczysta surówka teściowej
Sałatki
Sałatka z serem sałatkowym i suszonymi pomidorami
Sałatki
Słodko-słona sałatka z borówkami
Surówka z surowej kapusty czerwonej
Chrupiąca czerwona kapusta, soczysta kukurydza i kremowy dressing – czy zdoła...
Odsłon: 2735
Soczysta surówka teściowej
Soczysta surówka teściowej to tradycyjna propozycja z wykorzystaniem kapusty,...
Odsłon: 16802