Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa w lżejszej wersji, bo bez dodatku majonezu. Nie może jej zabraknąć na świątecznym stole podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 472
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1182
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 472
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1182
Składniki
Warzywa korzeniowe dokładnie umyj (nie obieraj), przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj pod przykryciem do miękkości przez około 30 minut. Ugotowane warzywa wyjmij z garnka i odstaw do przestudzenia. Następnie obierz je ze skórki i skrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo: Jajka umieść w rondelku z zimną wodą i postaw na kuchence. Od momentu zagotowania wody zacznij odmierzać 10 minut. Po tym czasie odlej wrzątek i odstaw jajka do przestudzenia. Następnie obierz je ze skorupki i skrój w kostkę.
Groszek odcedź z zalewy. Ogórki wyciągnij ze słoika i skrój w kostkę (przed krojeniem ogórki można obrać ze skórki). Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.
Przygotuj sos: połącz ze sobą jogurt naturalny, musztardę i chrzan. Dopraw solą i pieprzem.
Sos przełóż do skrojonych wcześniej warzyw. Połącz wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Sałatkę przed podaniem udekoruj natką pietruszki.