Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każda impreza musi się kończyć objadaniem i uczuciem ciężkości. Na zbliżającą się domówkę przygotuj lekką sałatkę z burakami, serem pleśniowym i orzechami. Niewiele pracy, a smak i wygląd zachwyca.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2425
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2425
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Mix sałat rozłóż na talerzu. Ugotowane lub upieczone buraki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Pokrojone buraki wyłóż na liście sałaty. Ser pleśniowy pokój w kostkę i przełóż na talerz z sałatką. Na koniec dodaj orzechy.
W miseczce wymieszaj oliwę z octem jabłkowym, miodem i przyprawami. Gotowym sosem polej sałatkę.