Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Późną wiosną i w porze letnich upałów często nie mamy ochoty na ciepłe, ciężkostrawne dania. Jeśli już zdecydujemy się na kawałek ryby z grilla, marzy nam się lekka sałatka obiadowa – pełna witamin, minerałów, błonnika, ale bez zbędnych kalorii. Taki efekt osiągniemy wówczas, gdy bazą warzywnego dodatku do obiadu będzie mieszanka ulubionych sałat. Garść roszponki czy rukoli (które w praktyce sałatami nie są, ale nadają się do tych samych zastosowań kulinarnych, co np. popularna sałata masłowa), pomidor, orzechy i zioła to najlepszy przepis na letnią, dietetyczną sałatkę okraszoną równie zdrowym sosem vinegret. Można z powodzeniem zjeść ją samodzielnie z kawałkiem bagietki – tyle wystarczy na pełnowartościowy posiłek w gorący, lipcowy dzień.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 210
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34080
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 495
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2662
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 210
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34080
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 495
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2662
Składniki
Pomidory pokrój na półplasterki, a ser Feta – w dość dużą kostkę. Orzeszki piniowe upraż na patelni. Listki wszystkich sałat podrzyj na mniejsze kawałki. Opcjonalnie możesz zużyć gotowej mieszanki sałat (już rozdrobnionych). Przygotowane składniki delikatnie wymieszaj w misce.
W osobnym naczyniu przygotuj vinegret, łącząc ze sobą wszystkie składniki w jednolity sos. Polej sałatkę sosem tuż przed podaniem.