Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z dodatkiem jabłka, żurawiny i rodzynek, do tego przyjemnie lekko pękająca musztarda francuska, bajka.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1577
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1577
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Składniki
Rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie, gdy lekko napęcznieje, odcedzamy z wody. Filety rybne płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w podobną kostkę jak śledzie. Rybę i jabłka mieszamy w misce, posypujemy posiekaną natką pietruszki i pieprzem. Dodajemy posiekaną cebulę, żurawinę z rodzynkami, mieszamy. Całość doprawiamy majonezem i musztardą, mieszamy i podajemy.