Do góry

Sałatki Przepis na:

Lekka sałatka śledziowa

Lekka sałatka śledziowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 743 Ocena: 14417

Dodano:

Odsłon: 2163

Śledzie z dodatkiem jabłka, żurawiny i rodzynek, do tego przyjemnie lekko pękająca musztarda francuska, bajka.

Składniki

  • 3 płaty śledziowe 330-350 g
  • 2 kwaskowe jabłka
  • 1,5 cebuli
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • pęczek koperku
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Lekka sałatka śledziowa

Przygotowanie

  1. Rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie, gdy lekko napęcznieje, odcedzamy z wody.
    Filety rybne płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Jabłka obieramy i kroimy w podobną kostkę jak śledzie.
    Rybę i jabłka mieszamy w misce, posypujemy posiekaną natką pietruszki i pieprzem.
    Dodajemy posiekaną cebulę, żurawinę z rodzynkami, mieszamy. Całość doprawiamy majonezem i musztardą, mieszamy i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 lutego 2018 Dawaj tu tego śledzika i nawet nie mów, że był zrobiony :D
Ale mi teraz smaka narobiłaś siostra, a coś za mną tak chodziło do rana, tylko nie wiedziałem co ;)
Na jutro będzie jak znalazł i już dziś zrobię i zaniosę swoją porcję do firmy, bo daleko nie mam hihi.
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń