Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pomidorkami i grzankami inspirowana kultową sałatką cezara. Tym razem zamiast klasycznego sosu na bazie majonezu postawiłam na równie klasyczny winegret. Idealna kompozycja chrupiącej sałaty, soczystych pomidorków i lekko słonego sera. Całość dopełnia sos i chrupiące rozmarynowo-czosnkowe grzanki.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2987
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2987
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Składniki
Rozpoczynamy od grzanek. Najpierw pieczywo kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy lekko zmiażdżone ząbki czosnku i rozmaryn. Chwilę smażymy, a następnie dorzucamy pieczywo. Smażymy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając i pilnując, żeby się równo rumieniły. Gotowe przesypujemy do miseczki, usuwając czosnek i rozmaryn.
Następnie kroimy sałatę i wrzucamy do miski. Pomidorki kroimy na połówki i układamy na sałacie. Sałatkę posypujemy startym serem.
W miseczce łączymy składniki na sos. Mieszamy, aż składniki się połączą, a sos zgęstnieje.
Na koniec, tuż przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy grzankami. Smacznego ;)