Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-07-2015
Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sałaty masłowej i natki pietruszki, otuloną sosem czosnkowo - cyrtynowym. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub jako zdrowa, samodzielna przekąska :)
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1328
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 70
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4385
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 119
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1328
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 70
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4385
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 119
Składniki
Na początku przygotowujemy sos: Do miseczki dodajemy ciepłą wodę i rozpuszczamy w niej cukier brzozowy*, a następnie dodajemy olej rzepakowy (tłoczony na zimno), sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. * dodajemy tyle cukru, aby w całości wyczuwalna była nuta słodyczy
Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w kostkę lub półćwiartki, a natkę pietruszki siekamy. Wszystko przekładamy do miseczki, zalewamy sosem, mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)