Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-07-2015
 
            Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sałaty masłowej i natki pietruszki, otuloną sosem czosnkowo - cyrtynowym. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub jako zdrowa, samodzielna przekąska :)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6343
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1962
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6343
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1962
 
         
         
                Składniki
Na początku przygotowujemy sos: Do miseczki dodajemy ciepłą wodę i rozpuszczamy w niej cukier brzozowy*, a następnie dodajemy olej rzepakowy (tłoczony na zimno), sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. * dodajemy tyle cukru, aby w całości wyczuwalna była nuta słodyczy
Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w kostkę lub półćwiartki, a natkę pietruszki siekamy. Wszystko przekładamy do miseczki, zalewamy sosem, mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)