Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-07-2015
Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sałaty masłowej i natki pietruszki, otuloną sosem czosnkowo - cyrtynowym. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub jako zdrowa, samodzielna przekąska :)
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 53
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 34
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9275
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 53
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 34
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9275
Składniki
Na początku przygotowujemy sos: Do miseczki dodajemy ciepłą wodę i rozpuszczamy w niej cukier brzozowy*, a następnie dodajemy olej rzepakowy (tłoczony na zimno), sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. * dodajemy tyle cukru, aby w całości wyczuwalna była nuta słodyczy
Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w kostkę lub półćwiartki, a natkę pietruszki siekamy. Wszystko przekładamy do miseczki, zalewamy sosem, mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)