Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka składników, aby sałatka ze szpinakiem baby wyszła pyszna, zdrowa i kolorowa. Zawsze możesz urozmaicić ją pomidorkami koktajlowymi, a także papryką. Świetnie smakuje do podpieczonej bagietki lub z pieczywem pełnoziarnistym.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, umieszczając je w gorącej wodzie i gotując przez około 9 minut. Jeśli są mniejsze, możesz ten czas nieco skrócić.
Przygotuj w szklance lub małej misce sos. Wymieszaj oliwę z oliwek wraz z octem winnym lub sokiem z cytryny. Dodaj miód, a także sól i pieprz do smaku. Energicznie wymieszaj i odstaw.
Umyj szpinak pod bieżącą wodą, a następnie ułóż na półmisku lub głębokim talerzu.
Cebulę czerwoną umyj, obierz, a potem pokrój w piórka. Posyp nią wcześniej przygotowany szpinak.
Kiedy jajka się ugotują, obierz je ze skorupki, podziel na ósemki. Jeśli chcesz, możesz też pokroić je w grubsze plastry.
Na koniec przygotuj boczek. Jeśli korzystasz z całego kawałka, pokrój go na plastry. Rozgrzej małą patelnię i podsmaż boczek bez użycia dodatkowego tłuszczu. Wystarczy po 3-4 minuty z każdej strony aż się zarumieni. Boczek pokrój ostrożnie na mniejsze kawałki i potraktuj jako chipsy w sałatce. Dodaj je równomiernie do sałatki. Polej całość przygotowanym sosem z oliwy z oliwek, octu i miodu.
Opcjonalnie możesz też posypać sałatkę serem feta, parmezanem lub innym, według uznania.