Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z sezonowych owoców z dressingiem o smaku Nutelli jest świetną propozycją na letnie, leniwe popołudnie.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Wszystkie owoce umyć pod bieżącą wodą.
Borówki i maliny pozostawić do odsączenia wody na sitku.
Morele osuszyć, obrać ze skórki, usunąć z nich pestki i każdą pokroić na około 12 kawałków.
Nutellę i sok z pomarańczy lekko podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, następnie dokładnie wymieszać aż do połączenia składników.
Makaron i wszystkie owoce delikatnie wymieszać.
Całość polać dressingiem z Nutelli przygotowanym w etapie 5.
Podawać bezpośrednio przygotowaniu.