Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna letnia salatka ze swiezymi jagodami, jagodowym dressingiem i plastrami koziego sera, zapiekanego z lawendowym miodem i tymiankiem. Kozi ser mozna zastapic serem camembert lub paskami smazonego fileta z kurczaka.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4012
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 984
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4012
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 984
Składniki
Najpierw przyrzadzamy dressing: miksujemy w wysokim naczyniu połowe jagód z octem, musztarda i cukrem. Pod koniec dodajemy oliwe i doprawiamy sola i pieprzem.
Umyc i przygotowac salate. Orzeszki piniowe uprazyc na patelni bez tluszczu. Kozi ser pokroic z plastry grubosci ok. 1/2 cm, wlozyc do plaskiego naczynia zaroodpornego, doprawic pieprzem, polac miodem i tymiankiem zmieszanym z 1 lyzka oliwy z oliwek (dzieki temu tymianek sie nie przypali)) Zapiekamy ser w nagrzanym piekarniku (200° C) 5-10 minut (w zaleznosci od rodzaju sera i jego grubosci) Mieszamy salate z orzeszkami piniowymi, jagodami, skrapiamy dressingiem i ukladamy na wierzchu zapiekane plastry sera.
Jedna porcja wystarczy jako glówne danie jesli podamy ja z miesem, ryba lub chrupiacym pieczywem.