Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna, ale pożywna sałatka rybna. Podana z razowym pieczywem, jest idealna na śniadanie.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 644
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 70
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 644
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 70
Składniki
Zagotować litr wody z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego, soli i pieprzu. Do gotującego wywaru delikatnie włożyć opłukane płaty rybne. Gotować około 15 minut na małym ogniu, pod przykryciem. Następnie rybę przestudzić. Jajko ugotować na twardo, wystudzić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka, ogórka obrać i pokroić w półplasterki (5 mm). Cebulę i kawałki ogórka wymieszać w miseczce, posolić, odstawić na 15 minut. Po tym czasie warzywa puszczą wodę, którą należy odlać. Teraz należy dodać pokrojoną rzodkiewkę i jogurt, wymieszać. Wsypać starte jajko, ponownie zamieszać, doprawić do smaku. W zależności od tego, co preferujemy, możemy rybę pokroić w kostkę i delikatnie wymieszać z resztą składników, lub podać w całości, obkładając sałatką warzywną. Uwaga: Pamiętajmy, aby jajka nie dodawać do sałatki przed połączeniem cebuli z jogurtem. w przeciwnym razie jajko ściemnieje od cebuli. Smacznego.