Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna, ale pożywna sałatka rybna. Podana z razowym pieczywem, jest idealna na śniadanie.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1024
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 223
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1024
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 223
Składniki
Zagotować litr wody z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego, soli i pieprzu. Do gotującego wywaru delikatnie włożyć opłukane płaty rybne. Gotować około 15 minut na małym ogniu, pod przykryciem. Następnie rybę przestudzić. Jajko ugotować na twardo, wystudzić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka, ogórka obrać i pokroić w półplasterki (5 mm). Cebulę i kawałki ogórka wymieszać w miseczce, posolić, odstawić na 15 minut. Po tym czasie warzywa puszczą wodę, którą należy odlać. Teraz należy dodać pokrojoną rzodkiewkę i jogurt, wymieszać. Wsypać starte jajko, ponownie zamieszać, doprawić do smaku. W zależności od tego, co preferujemy, możemy rybę pokroić w kostkę i delikatnie wymieszać z resztą składników, lub podać w całości, obkładając sałatką warzywną. Uwaga: Pamiętajmy, aby jajka nie dodawać do sałatki przed połączeniem cebuli z jogurtem. w przeciwnym razie jajko ściemnieje od cebuli. Smacznego.