Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna jest taka sałatka. Ser burrata jest bardzo delikatny. Delikatniejszy od sera mozzarella. Ma takie śmietankowe wnętrze.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę. Delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Na sałacie ułożyć przekrojone na połówki pomidorki, również przekrojone oliwki, winogrona. Pokrojoną w plasterki figę. Centralnie położyć kulkę sera burrata. Delikatnie przekroić na krzyż. Oprószyć pieprzem i solą. Tuż przed podaniem, całość skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny oraz posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni. Smacznego.