Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna jest taka sałatka. Ser burrata jest bardzo delikatny. Delikatniejszy od sera mozzarella. Ma takie śmietankowe wnętrze.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę. Delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Na sałacie ułożyć przekrojone na połówki pomidorki, również przekrojone oliwki, winogrona. Pokrojoną w plasterki figę. Centralnie położyć kulkę sera burrata. Delikatnie przekroić na krzyż. Oprószyć pieprzem i solą. Tuż przed podaniem, całość skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny oraz posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni. Smacznego.