Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, pyszna i tania sałatka
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Ogórek wraz ze skórką pokroić w plasterki, posolić i odstawić na pół godziny, aż puści sok. Po upływie tego czasu odcedzić.
Ziemniaki pokroić w pół- lub ćwierć-plasterki, zależnie od ich wielkości, połączyć z plasterkami ogórka.
Dodać czosnek przepuszczony przez praskę, świeżo mielony pieprz, posiekany koperek i twarożek ziarnisty. Ewentualnie jeszcze doprawić szczyptą soli. Odstawić w chłodne miejsce na 1-2 godziny lub na noc.