Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tabbouleh – charakterystyczna dla kuchni libańskiej sałatka warzywna z natką pietruszki, pomidorów i kaszy bulgur z dodatkiem cebuli, ogórka i papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą i cytryną . Bogactwo błonnika ( kasza ) i witaminy C ( natka pietruszki ). U mnie ze smakowitymi i urokliwymi kwiatami ogórecznika.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1758
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8312
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253064
Polecam.
Odsłon: 1404
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1758
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8312
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253064
Polecam.
Odsłon: 1404
Składniki
Grubą kaszę bulgur gotować około 15 minut w lekko osolonej wodzie., przestudzić. Listki z natki pietruszki i mięty posiekać. Pomidory pokroić w paski, wyjąć ziarenka i część wodnistą, resztę pokroić w drobną kostkę i dodać do sałatki. Ogórka i paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, dodać do sałatki. Na koniec dodać przestudzoną kaszę, wymieszać. Sos winegret. 3 części oliwy, 1 część soku z cytryny, sól, pieprz, ew. szczypta cukru. Sałatkę polać sosem, odłożyć na ok. 20 -30 minut do lodówki i można podawać.