Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tabbouleh – charakterystyczna dla kuchni libańskiej sałatka warzywna z natką pietruszki, pomidorów i kaszy bulgur z dodatkiem cebuli, ogórka i papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą i cytryną . Bogactwo błonnika ( kasza ) i witaminy C ( natka pietruszki ). U mnie ze smakowitymi i urokliwymi kwiatami ogórecznika.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2183
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2183
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Grubą kaszę bulgur gotować około 15 minut w lekko osolonej wodzie., przestudzić. Listki z natki pietruszki i mięty posiekać. Pomidory pokroić w paski, wyjąć ziarenka i część wodnistą, resztę pokroić w drobną kostkę i dodać do sałatki. Ogórka i paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, dodać do sałatki. Na koniec dodać przestudzoną kaszę, wymieszać. Sos winegret. 3 części oliwy, 1 część soku z cytryny, sól, pieprz, ew. szczypta cukru. Sałatkę polać sosem, odłożyć na ok. 20 -30 minut do lodówki i można podawać.