Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 367 Ocena: 7101
Dodano: 15.05.2014
Odsłon: 820
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Najpierw przygotowujemy miodowy vinaigrette.
Obrac szalotke i pokroic, dodac pieprz, miód oraz ocet i oliwe w proporcjach 1:3 ( 1 czesc octu i 3 czesci oliwy)
Wszystko zmiksowac blenderem.
Makaron zagotowac "al dente".
W tym czasie usmazyc bez tluszczu 4 plastry szynki pokrojone na male kawalki.
Pozostale 4 plastry szynki pokroic wzdluz na 3-4 paski i zrolowac.
Obciac konce fig i pokroic je na cwiartki, mozzarelle pokroic w plastry.
Makaron zmieszac z szynka, plastrami mozzarelli, figami i skropic spora iloscia dressingu.
Mozna podawac równiez z parmezanem
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Futka 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszności! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz