Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salatka z makaronem, figami, mozzarella i szynka serrano w miodowym sosie winegret. Pyszna jako przystawka albo glówne danie np. na kolacje.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4385
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 162
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4385
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 162
Składniki
Najpierw przygotowujemy miodowy vinaigrette. Obrac szalotke i pokroic, dodac pieprz, miód oraz ocet i oliwe w proporcjach 1:3 ( 1 czesc octu i 3 czesci oliwy) Wszystko zmiksowac blenderem.
Makaron zagotowac "al dente". W tym czasie usmazyc bez tluszczu 4 plastry szynki pokrojone na male kawalki. Pozostale 4 plastry szynki pokroic wzdluz na 3-4 paski i zrolowac. Obciac konce fig i pokroic je na cwiartki, mozzarelle pokroic w plastry. Makaron zmieszac z szynka, plastrami mozzarelli, figami i skropic spora iloscia dressingu. Mozna podawac równiez z parmezanem