Do góry

Sałatki Przepis na:

Makaronowa sałatka meksykańska

Makaronowa sałatka meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 1218

Dodano:

Odsłon: 1496

Pikantna, bardzo treściwa, pachnąca Meksykiem sałatka

Składniki

  • Makaron w kształcie ryżu - 100g
  • Chorizo - 100g
  • Fasola czerwona z puszki - 200g
  • Kukurydza konserwowa - 2 łyżki
  • Papryka czerwona - 1 szt
  • Majonez - 25g
  • Przyprawa do chilli con carne - 2 łyżeczki (może być też inna meksykańska)
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chorizo kroimy na paski. Smażymy bez dodatku tłuszczu aż do zarumieniania - powinno być chrupkie, ale nie spalone.

    Ryż dotujemy według wskazań na opakowaniu. Do gotowania możecie dodać łyżeczkę tłuszczu wytopionego z chorizo - da piękny kolor i aromat.

    Paprykę kroimy w kostkę. Warzywa konserwowe zostawiamy na chwilę do odcieknięcia na sitku.

    Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawą. Wstawiamy do lodówki do przegryzienia na kilka godzin. Podajemy schłodzoną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń