Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka, która posmakuje każdemu
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67493
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1850
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67493
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1850
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Fasolę odsączamy z zalewy.
Ogórka obieramy i kroimy w kostkę wielkością zbliżoną do fasoli.
Cebulę dymkę myjemy i kroimy.
Do miski kolejno dodajemy ugotowany makaron, fasolę, ogórka, dymkę. Dodajemy 2 szczypty przyprawy chili con carne, łyżeczkę soku z cytryny, łyżkę majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko starannie mieszamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego :)