Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka sałatka z makaronem w kształcie ryżu, pysznym tuńczykiem oraz chrupiącymi warzywami z dodatkiem majonezu. Wygląda zachwycająco, a smakuje jeszcze lepiej. Idealna na karnawał.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimną wodą, odkładamy do wystygnięcia. Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru oleju i wykładamy go na dno szklanej miski. Na tuńczyka wykładamy odcedzoną kukurydzę.
Ogórka dokładnie płuczemy i kroimy w kostkę, a następnie wykładamy na kukurydzę.
Na pokrojonego ogórka nakładamy makaron.
Na makaron delikatnie nakładamy majonez. Warstwę majonezu solimy i pieprzymy, a następnie oprószamy szatkowana sałatą. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-dD