Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i delikatna makaronowa sałatka z młodziutkimi cukiniami, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Przyprawiona ziołami i oliwą z oliwek. Polecam!!!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 949
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4575
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1217
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 539
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 949
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4575
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1217
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 539
Składniki
Wykonanie: 1.Fetę osączyć z zalewy. 2.Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzić. 3.Warzywa umyć. Cukinie pokroić wzdłuż w długie, cienkie plasterki. Większe, starsze cukinie zblanszować w osolonym wrzątku(3 minuty). Wyjąć, przelać zimną wodą, osączyć. Młodych, malutkich cukinii nie blanszować. 4.Pomidorki pokroić na ćwiartki. 5.Natkę i szałwię posiekać. 6.Składniki sałatki wymieszać. Polać oliwą, kilkoma kroplami sosu balsamicznego. Dodać oregano, natkę i szałwię, doprawić solą. Wymieszać.