Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i delikatna makaronowa sałatka z młodziutkimi cukiniami, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Przyprawiona ziołami i oliwą z oliwek. Polecam!!!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 475
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 611
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17065
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 475
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 611
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17065
Składniki
Wykonanie: 1.Fetę osączyć z zalewy. 2.Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzić. 3.Warzywa umyć. Cukinie pokroić wzdłuż w długie, cienkie plasterki. Większe, starsze cukinie zblanszować w osolonym wrzątku(3 minuty). Wyjąć, przelać zimną wodą, osączyć. Młodych, malutkich cukinii nie blanszować. 4.Pomidorki pokroić na ćwiartki. 5.Natkę i szałwię posiekać. 6.Składniki sałatki wymieszać. Polać oliwą, kilkoma kroplami sosu balsamicznego. Dodać oregano, natkę i szałwię, doprawić solą. Wymieszać.