Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka z kukurydzą zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynka do obiadu. Szczególnie smakuje z kotletami mielonymi lub sznycelkami drobiowymi, ale również można ją podać do wyrazistego, ostrego gulaszu czy jajek sadzonych.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 523
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 800
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1593
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 737
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10602
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 523
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 800
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1593
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 737
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10602
Składniki
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby tylko ją przykryła. Wsypujemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości, czyli15-20 minut. Na koniec gotowania dorzucamy kukurydzę z puszki.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy do niego mąkę i smażymy ją około minuty stale mieszając. Mąka dzięki temu straci swój surowy smak, ale nie zbrązowieje.
Dajemy zasmażkę do ugotowanej marchewki z kukurydzą i chwilę gotujemy całość, aż nasza jarzynka zgęstnieje. Na koniec przyprawiamy ją sokiem z cytryny i cukrem według uznania.
Marchewka z kukurydzą na ciepło gotowa!