Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Marchew obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Papryki myjemy i po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy ziarna sezamu, solimy je, dodajemy paprykę i podsmażamy jeszcze kilka minut. Następnie mieszamy z Marchwią, doprawiamy solą i cukrem, skrapiamy octem. Dymki myjemy i kroimy w cienkie plasterki.
Orzechy siekamy i łączymy cebulkami oraz pozostałą oliwą. Tak powstałym sosem polewamy sałatkę. Powinna ona stać w chłodnym miejscu przez 15 minut.