Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia meksykańska kojarzy się przede wszystkim z mięsem, ostrą pomidorową salsą i tortillą - czyli smakowitymi, choć niekoniecznie lekkostrawnymi potrawami odpowiednimi w diecie „fit”. Zagłębiając się w latynoamerykańskie tradycje kulinarne, odkryjemy jednak także szereg przepisów na dania, które z powodzeniem można włączyć w zdrowy, wegański jadłospis, a nawet sięgać po nie podczas diety odchudzającej. Należy do nich na przykład meksykańska sałatka z czarną fasolą, która stanowi znakomite źródło białka, kwasów tłuszczowych omega, witamin i minerałów. Jest przy tym bardzo pożywna, więc z powodzeniem wystarczy za cały posiłek – nawet bez dodatku smakowitej, choć niezbyt dietetycznej tortilli.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Składniki
Fasolę ugotuj do miękkości lub opłucz z zalewy (jeśli używasz konserwowej).
Pomidorki pokrój na ćwiartki, a cebulę drobno posiekaj.
Obierz owoce mangi i awokado i pokrój w kostkę.
Wszystkie wyżej wymienione składniki wymieszaj w misce.
Przygotuj dressing z oliwy, pasty paprykowej, soku z limonek i miodu. Dopraw go do smaku solą i pieprzem.
Połącz sałatkę z dressingiem na chwilę przed spożyciem. Możesz ozdobić ją posiekanymi listkami kolendry lub natką pietruszki.