Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia meksykańska kojarzy się przede wszystkim z mięsem, ostrą pomidorową salsą i tortillą - czyli smakowitymi, choć niekoniecznie lekkostrawnymi potrawami odpowiednimi w diecie „fit”. Zagłębiając się w latynoamerykańskie tradycje kulinarne, odkryjemy jednak także szereg przepisów na dania, które z powodzeniem można włączyć w zdrowy, wegański jadłospis, a nawet sięgać po nie podczas diety odchudzającej. Należy do nich na przykład meksykańska sałatka z czarną fasolą, która stanowi znakomite źródło białka, kwasów tłuszczowych omega, witamin i minerałów. Jest przy tym bardzo pożywna, więc z powodzeniem wystarczy za cały posiłek – nawet bez dodatku smakowitej, choć niezbyt dietetycznej tortilli.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 195
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 195
Składniki
Fasolę ugotuj do miękkości lub opłucz z zalewy (jeśli używasz konserwowej).
Pomidorki pokrój na ćwiartki, a cebulę drobno posiekaj.
Obierz owoce mangi i awokado i pokrój w kostkę.
Wszystkie wyżej wymienione składniki wymieszaj w misce.
Przygotuj dressing z oliwy, pasty paprykowej, soku z limonek i miodu. Dopraw go do smaku solą i pieprzem.
Połącz sałatkę z dressingiem na chwilę przed spożyciem. Możesz ozdobić ją posiekanymi listkami kolendry lub natką pietruszki.