Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa z dodatkiem fasoli, kukurydzy, pomidorów i jarmużu w ostrym sosie limonkowym
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 109
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3706
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 417
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 292
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2881
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 109
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3706
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 417
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 292
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2881
Składniki
Ugotować ryż zgodnie z instrukcją, odstawić do ostygnięcia (można użyć resztek ugotowanego wcześniej ryżu). Jarmuż pokroić na kawałki i ugotować na parze (ok 5 minut). Można też go nie gotować ale trzeba go wymasować w rękach ( ok 2- 3 minuty aż puści soki i zmięknie). Jeżeli używacie szpinaku trzeba go tylko pociąć w kawałki. Kukurydzę i fasolę odsączyć, pomidory pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Do miski przełożyć wszystkie składniki sałatki, Sos wymieszać w misce, zalać sałatkę i dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.