Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa z dodatkiem fasoli, kukurydzy, pomidorów i jarmużu w ostrym sosie limonkowym
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8650
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1267
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8650
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1267
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 740
Składniki
Ugotować ryż zgodnie z instrukcją, odstawić do ostygnięcia (można użyć resztek ugotowanego wcześniej ryżu). Jarmuż pokroić na kawałki i ugotować na parze (ok 5 minut). Można też go nie gotować ale trzeba go wymasować w rękach ( ok 2- 3 minuty aż puści soki i zmięknie). Jeżeli używacie szpinaku trzeba go tylko pociąć w kawałki. Kukurydzę i fasolę odsączyć, pomidory pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Do miski przełożyć wszystkie składniki sałatki, Sos wymieszać w misce, zalać sałatkę i dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.