Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Można zrobić taką sałatkę do mięsiwa z grilla. Jest fantastyczna. Doskonały smak ma sos sojowy w połączeniu z wasabi. Tylko awokado i dymka, dwa zielone składniki. Awokado to samo dobro.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11644
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11644
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Awokado przekroić wzdłuż. Wyjąć pestkę. Połówki pokroić na pół. Łyżeczką wyjąć zgrabne kawałki miąższu. Cebulkę pokroić w 1,5 cm kawałki po skosie. Pastę wasabi pomieszać dokładnie z sosem sojowym. Na talerzu ułożyć awokado. Posypać cebulką, polać sosem i posypać sezamem uprażonym na suchej patelni. Gotowe. Smacznego.