Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Można zrobić taką sałatkę do mięsiwa z grilla. Jest fantastyczna. Doskonały smak ma sos sojowy w połączeniu z wasabi. Tylko awokado i dymka, dwa zielone składniki. Awokado to samo dobro.
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 598
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 595
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 598
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 595
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 155
Składniki
Awokado przekroić wzdłuż. Wyjąć pestkę. Połówki pokroić na pół. Łyżeczką wyjąć zgrabne kawałki miąższu. Cebulkę pokroić w 1,5 cm kawałki po skosie. Pastę wasabi pomieszać dokładnie z sosem sojowym. Na talerzu ułożyć awokado. Posypać cebulką, polać sosem i posypać sezamem uprażonym na suchej patelni. Gotowe. Smacznego.