Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna na lekki obiad, kolację czy imprezę.
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110957
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 12
Smaki Grecji!
Odsłon: 39
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110957
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 12
Smaki Grecji!
Odsłon: 39
Składniki
2 łyżki oliwy mieszamy z łyżką vegety do ziemniaków. Obranego batata kroimy w kostkę, obtaczamy dokładnie w przygotowanej oliwie, przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temperaturze 220°C przez około 20-30 min ( do miękkości) . Czas musimy dostosować do swojego piekarnika. Sałatę dokładnie myjemy. Z granatu wybieramy nasiona. Pomidorki kroimy na pół. Mozzarelle kroimy w kostkę. Migdały prażymy na suchej patelni. Na talerzu układamy sałatę oraz pozostałe składniki. Całość możemy polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!