Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna na lekki obiad, kolację czy imprezę.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2114
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 421
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1129
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32303
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 129
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2114
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 421
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1129
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32303
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 129
Składniki
2 łyżki oliwy mieszamy z łyżką vegety do ziemniaków. Obranego batata kroimy w kostkę, obtaczamy dokładnie w przygotowanej oliwie, przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temperaturze 220°C przez około 20-30 min ( do miękkości) . Czas musimy dostosować do swojego piekarnika. Sałatę dokładnie myjemy. Z granatu wybieramy nasiona. Pomidorki kroimy na pół. Mozzarelle kroimy w kostkę. Migdały prażymy na suchej patelni. Na talerzu układamy sałatę oraz pozostałe składniki. Całość możemy polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!