Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna na lekki obiad, kolację czy imprezę.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
2 łyżki oliwy mieszamy z łyżką vegety do ziemniaków. Obranego batata kroimy w kostkę, obtaczamy dokładnie w przygotowanej oliwie, przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temperaturze 220°C przez około 20-30 min ( do miękkości) . Czas musimy dostosować do swojego piekarnika. Sałatę dokładnie myjemy. Z granatu wybieramy nasiona. Pomidorki kroimy na pół. Mozzarelle kroimy w kostkę. Migdały prażymy na suchej patelni. Na talerzu układamy sałatę oraz pozostałe składniki. Całość możemy polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!