Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Idealna na lekki obiad, kolację czy imprezę.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3585
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3076
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3585
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3076
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
2 łyżki oliwy mieszamy z łyżką vegety do ziemniaków. Obranego batata kroimy w kostkę, obtaczamy dokładnie w przygotowanej oliwie, przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temperaturze 220°C przez około 20-30 min ( do miękkości) . Czas musimy dostosować do swojego piekarnika. Sałatę dokładnie myjemy. Z granatu wybieramy nasiona. Pomidorki kroimy na pół. Mozzarelle kroimy w kostkę. Migdały prażymy na suchej patelni. Na talerzu układamy sałatę oraz pozostałe składniki. Całość możemy polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!