Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka surówka do obiadu dla zapracowanych.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Sałata zielona ze śmietaną Wykonanie: Sałatę oczyścić, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, otrząsnąć z wody, podzielić na części i wyłożyć do salaterki. Ocet wymieszać z wodą, dodać cukier do smaku, polać sałatkę i wymieszać, zaprawa z octu ma być ostra w smaku. Sałatkę polać śmietaną, posypać posiekanym koperkiem i podawać.
Surówka z kapusty włoskiej ze świeżym ogórkiem Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić i odstawić aby zmiękła. Ogórka obrać, pokroić w krążki. Kapustę odsączyć, lekko pocukrować, wymieszać z ogórkiem, śmietaną, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Surówka z kapusty białej z rzodkiewką i śmietaną Wykonanie: Rzodkiewkę zetrzeć, szczypiorek posiekać, kapustę poszatkować. Kapustę wymieszać z rzodkiewką, skropić octem do smaku, posolić , pocukrować, wymieszać ze śmietaną, posypać szczypiorkiem i podawać do obiadu.
Surówka z marchwi i jabłek z chrzanem Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na drobnej tarce, zaś jabłka obrać i zetrzeć na grubszej tarce. Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku solą i cukrem i podawać do obiadu.