Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na mizerię, którą lubi chyba każdy :) Sekretem tej najlepszej jest idealne doprawienie śmietany :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33563
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 140
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 267
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33563
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 140
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 267
Składniki
Ogórka obrać ze skórki i pokroić na cienkie plastry, przełożyć do miski. Do śmietany dodać sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Wymieszać do połączenia się składników. Śmietaną zalać ogórki i dodać posiekany koperek. Wymieszać i odstawić na chwilę do przegryzienia. Rady: Aby ogórek gruntowy nie miał gorzkiego posmaku, należy obierać go od jasnej do ciemnej strony. W wersji niskokalorycznej śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.