Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na mizerię, którą lubi chyba każdy :) Sekretem tej najlepszej jest idealne doprawienie śmietany :)
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1482
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 227
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 239
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 232
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 7889
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1482
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 227
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 239
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 232
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 7889
Składniki
Ogórka obrać ze skórki i pokroić na cienkie plastry, przełożyć do miski. Do śmietany dodać sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Wymieszać do połączenia się składników. Śmietaną zalać ogórki i dodać posiekany koperek. Wymieszać i odstawić na chwilę do przegryzienia. Rady: Aby ogórek gruntowy nie miał gorzkiego posmaku, należy obierać go od jasnej do ciemnej strony. W wersji niskokalorycznej śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.