Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na mizerię, którą lubi chyba każdy :) Sekretem tej najlepszej jest idealne doprawienie śmietany :)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47748
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165613
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 398
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47748
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165613
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 398
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 102
Składniki
Ogórka obrać ze skórki i pokroić na cienkie plastry, przełożyć do miski. Do śmietany dodać sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Wymieszać do połączenia się składników. Śmietaną zalać ogórki i dodać posiekany koperek. Wymieszać i odstawić na chwilę do przegryzienia. Rady: Aby ogórek gruntowy nie miał gorzkiego posmaku, należy obierać go od jasnej do ciemnej strony. W wersji niskokalorycznej śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.