Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki trwa, a co jest lepszego niż chłodząca mizeria do obiadu?
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Ogórki dobrze umyj, obierz ze skórki (od jasnej do ciemnej strony). Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub w plasterki.
Dodaj sok z połowy cytryny, 1 płaską łyżkę cukru, odrobinę soli i pieprzu - całość zamieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Do ogórków dodaj jogurt grecki i wszystko wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut lub trochę dłużej. Przed podaniem możesz skosztować czy mizeria jest delikatnie słodka i na koniec udekoruj zieloną cebulką, szczypiorkiem lub koperkiem. P.S. niektórzy preferują mizerię z octem....ale to przepis na inny dzień :)