Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki trwa, a co jest lepszego niż chłodząca mizeria do obiadu?
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20206
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1012
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3981
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19081
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20206
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1012
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3981
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19081
Składniki
Ogórki dobrze umyj, obierz ze skórki (od jasnej do ciemnej strony). Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub w plasterki.
Dodaj sok z połowy cytryny, 1 płaską łyżkę cukru, odrobinę soli i pieprzu - całość zamieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Do ogórków dodaj jogurt grecki i wszystko wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut lub trochę dłużej. Przed podaniem możesz skosztować czy mizeria jest delikatnie słodka i na koniec udekoruj zieloną cebulką, szczypiorkiem lub koperkiem. P.S. niektórzy preferują mizerię z octem....ale to przepis na inny dzień :)