Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki trwa, a co jest lepszego niż chłodząca mizeria do obiadu?
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Ogórki dobrze umyj, obierz ze skórki (od jasnej do ciemnej strony). Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub w plasterki.
Dodaj sok z połowy cytryny, 1 płaską łyżkę cukru, odrobinę soli i pieprzu - całość zamieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Do ogórków dodaj jogurt grecki i wszystko wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut lub trochę dłużej. Przed podaniem możesz skosztować czy mizeria jest delikatnie słodka i na koniec udekoruj zieloną cebulką, szczypiorkiem lub koperkiem. P.S. niektórzy preferują mizerię z octem....ale to przepis na inny dzień :)