Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki trwa, a co jest lepszego niż chłodząca mizeria do obiadu?
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 956
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1930
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6496
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 956
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1930
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6496
Składniki
Ogórki dobrze umyj, obierz ze skórki (od jasnej do ciemnej strony). Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub w plasterki.
Dodaj sok z połowy cytryny, 1 płaską łyżkę cukru, odrobinę soli i pieprzu - całość zamieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Do ogórków dodaj jogurt grecki i wszystko wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut lub trochę dłużej. Przed podaniem możesz skosztować czy mizeria jest delikatnie słodka i na koniec udekoruj zieloną cebulką, szczypiorkiem lub koperkiem. P.S. niektórzy preferują mizerię z octem....ale to przepis na inny dzień :)