Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki trwa, a co jest lepszego niż chłodząca mizeria do obiadu?
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3071
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3071
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Ogórki dobrze umyj, obierz ze skórki (od jasnej do ciemnej strony). Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub w plasterki.
Dodaj sok z połowy cytryny, 1 płaską łyżkę cukru, odrobinę soli i pieprzu - całość zamieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Do ogórków dodaj jogurt grecki i wszystko wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 minut lub trochę dłużej. Przed podaniem możesz skosztować czy mizeria jest delikatnie słodka i na koniec udekoruj zieloną cebulką, szczypiorkiem lub koperkiem. P.S. niektórzy preferują mizerię z octem....ale to przepis na inny dzień :)