Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3495
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4268
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74267
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3495
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4268
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74267
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Awokado przekroić wzdłuż i wyjąć pestkę. Połówki pokroić na pół. Zgrabnie zdjąć skórkę zaczynając od węższej strony. Owoc umieścić w misce blendera. Dodać pozostałe składniki tj olej lniany, sok z cytryny, czosnek, musztardę, pieprz czarny mielony i sól. Zmiksować. Mamy gotowy sos. Gęstość możemy regulować olejem. Młodą kapustę poszatkować. Ogórka pokroić w ćwierćplasterki i taka samo zrobić z rzodkiewkami. Cebulki dymki drobno pokroić, a koperek posiekać. Składniki przełożyć do salaterki i dodać sos z awokado. Wymieszać. Jeśli jest taka potrzeba, to dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Posypać pestkami słonecznika. Sałatka gotowa. Smacznego.