Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 37
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 952
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35005
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 37
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 952
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35005
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Awokado przekroić wzdłuż i wyjąć pestkę. Połówki pokroić na pół. Zgrabnie zdjąć skórkę zaczynając od węższej strony. Owoc umieścić w misce blendera. Dodać pozostałe składniki tj olej lniany, sok z cytryny, czosnek, musztardę, pieprz czarny mielony i sól. Zmiksować. Mamy gotowy sos. Gęstość możemy regulować olejem. Młodą kapustę poszatkować. Ogórka pokroić w ćwierćplasterki i taka samo zrobić z rzodkiewkami. Cebulki dymki drobno pokroić, a koperek posiekać. Składniki przełożyć do salaterki i dodać sos z awokado. Wymieszać. Jeśli jest taka potrzeba, to dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Posypać pestkami słonecznika. Sałatka gotowa. Smacznego.