Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 440
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2529
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38700
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1372
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 440
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2529
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38700
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1372
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Awokado przekroić wzdłuż i wyjąć pestkę. Połówki pokroić na pół. Zgrabnie zdjąć skórkę zaczynając od węższej strony. Owoc umieścić w misce blendera. Dodać pozostałe składniki tj olej lniany, sok z cytryny, czosnek, musztardę, pieprz czarny mielony i sól. Zmiksować. Mamy gotowy sos. Gęstość możemy regulować olejem. Młodą kapustę poszatkować. Ogórka pokroić w ćwierćplasterki i taka samo zrobić z rzodkiewkami. Cebulki dymki drobno pokroić, a koperek posiekać. Składniki przełożyć do salaterki i dodać sos z awokado. Wymieszać. Jeśli jest taka potrzeba, to dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Posypać pestkami słonecznika. Sałatka gotowa. Smacznego.