Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię taką kapustkę. Nie dość, że smakuje wyśmienicie, to dodatkowo jest zdrowa i bardzo nisko kaloryczna.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 647
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 70
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 647
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 70
Składniki
Kapusty obieramy z wierzchnich liści, myjemy i następnie należy z nich wykroić głąby. Potem kapusty szatkujemy. Cebule i szczypior kroimy. Z koperku odrywamy piórka i drobno siekamy.
Do chłodnej wody w garnku wrzucamy nóżkę kurczaka i czekamy, aż woda się zagotuje. Następnie dodajemy kapustę, cebulę ze szczypiorkiem i koperek. Gotujemy wszystko do miękkości i do zredukowania się płynu.
Młodą kapustkę, już na talerzu, możemy dodatkowo posypać świeżym koperkiem. Smacznego!!!