Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na młoda kapustę zasmażaną z boczkiem i pieczarkami
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1221
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1221
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Cebule obrać drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek, smażyć na małym ogniu aż powstaną chrupiące skwarki. Pieczarki umyć pokroić na mniejsze kawałeczki i podsmażyć na maśle. Kapustę drobno poszatkować posolić i dusić na niewielkiej ilości wody, mieszając co jakiś czas ewentualnie podlać wodą. Dusimy aż zmięknie kapusta na koniec dodać czosnek drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę. Gdy kapusta będzie miękka dodać skwarki z cebulą oraz pieczarki wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.