Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na młoda kapustę zasmażaną z boczkiem i pieczarkami
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1709
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8252
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252421
Polecam.
Odsłon: 1352
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1709
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8252
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252421
Polecam.
Odsłon: 1352
Składniki
Cebule obrać drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek, smażyć na małym ogniu aż powstaną chrupiące skwarki. Pieczarki umyć pokroić na mniejsze kawałeczki i podsmażyć na maśle. Kapustę drobno poszatkować posolić i dusić na niewielkiej ilości wody, mieszając co jakiś czas ewentualnie podlać wodą. Dusimy aż zmięknie kapusta na koniec dodać czosnek drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę. Gdy kapusta będzie miękka dodać skwarki z cebulą oraz pieczarki wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.