Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak robiła moja mama, ja też.Bardzo lubimy taką kapustę do obiadu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1462
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231843
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1462
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231843
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Składniki
Kapustę poszatkować,posolić.Dodać startą marchew i odstawić na pół godz.Do garnka wlać wodę,dodać masło i kapustę. Gotować ok.20-30 min,od czasu do czasu mieszając. Dodać śmietanę,pieprz,szczypior lub natkę pietruszki.Wlać chlust maggi,przyprawić kwaskiem (można octem).
Usmażyć cebulkę ,dodać do kapusty i wymieszać. Jak będzie za rzadka, to oprószyć mąką i zagotować.
Podawać do obiadu na ciepło.