Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak robiła moja mama, ja też.Bardzo lubimy taką kapustę do obiadu.
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 14
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 110
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3174
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 14
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 110
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3174
Składniki
Kapustę poszatkować,posolić.Dodać startą marchew i odstawić na pół godz.Do garnka wlać wodę,dodać masło i kapustę. Gotować ok.20-30 min,od czasu do czasu mieszając. Dodać śmietanę,pieprz,szczypior lub natkę pietruszki.Wlać chlust maggi,przyprawić kwaskiem (można octem).
Usmażyć cebulkę ,dodać do kapusty i wymieszać. Jak będzie za rzadka, to oprószyć mąką i zagotować.
Podawać do obiadu na ciepło.