Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak robiła moja mama, ja też.Bardzo lubimy taką kapustę do obiadu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Kapustę poszatkować,posolić.Dodać startą marchew i odstawić na pół godz.Do garnka wlać wodę,dodać masło i kapustę. Gotować ok.20-30 min,od czasu do czasu mieszając. Dodać śmietanę,pieprz,szczypior lub natkę pietruszki.Wlać chlust maggi,przyprawić kwaskiem (można octem).
Usmażyć cebulkę ,dodać do kapusty i wymieszać. Jak będzie za rzadka, to oprószyć mąką i zagotować.
Podawać do obiadu na ciepło.