Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana młoda kapusta ze śmietaną świetnie sprawdzi się jako dodatek na ciepło do tradycyjnych obiadów. Można też ją zjeść z młodymi ziemniaczkami jako jeden główny posiłek. Ten przepis jest bardzo prosty i nie sprawi problemu nawet początkującym.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15039
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45028
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 682
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 805
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15039
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45028
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 682
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 805
Składniki
Młodą kapustę opłucz pod bieżącą wodą i osusz delikatnie. Obierz z wierzchnich liści, pokrój na ćwiartki, a następnie poszatkuj drobno. Marchewki obierz i posiekaj w drobną kostkę. Możesz też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. To samo zrób z cebulą.
Zalej młodą kapustę i marchewki wodą w taki sposób, aby je zakryć. Dodaj sól, pieprz i pół łyżeczki cukru. Przykryj i gotuj do miękkości.
Boczek pokrój na mniejsze części. Podsmaż go na patelni bez dodatkowego tłuszczu. Po czasie dodaj posiekaną cebulę, aby się zeszkliła.
Podsmażony boczek i cebulę dodaj do kapusty. Pomieszaj. Duś tak pod przykryciem jeszcze przez kilkanaście minut. Nie gotuj kapusty zbyt długo, aby się nie rozgotowała. Z garnka odlej odrobinę powstałego bulionu i zahartuj ją ze śmietaną. Dodaj do kapusty, marchewki i cebuli. Jeśli całość jest jeszcze zbyt wodnista, dodaj rozrobioną mąkę wraz z wodą. Dopraw na koniec koperkiem.