Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja młodej kapusty - poprzednia była z zasmażką - posmakujcie i porównajcie, która lepsza.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 90
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 50
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 349
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 90
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 50
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 349
Składniki
Młodą kapustę obieramy z zewnętrznych liści.
Szatkujemy, omijając głąb. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju. Do dużego garnka, w którym będzie można zasmażać, wkładamy kapustę, boczek i cebulę i zasmażamy wszystko ok. 15 minut. Jeżeli kapusta przywiera do garnka to można dodać oleju. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i szczyptę cukru. Kapusta ma mieć lekko słodko - kwaśny smak. SMACZNEGO !