Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja młodej kapusty - poprzednia była z zasmażką - posmakujcie i porównajcie, która lepsza.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326834
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12137
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17065
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326834
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12137
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17065
Składniki
Młodą kapustę obieramy z zewnętrznych liści.
Szatkujemy, omijając głąb. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju. Do dużego garnka, w którym będzie można zasmażać, wkładamy kapustę, boczek i cebulę i zasmażamy wszystko ok. 15 minut. Jeżeli kapusta przywiera do garnka to można dodać oleju. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i szczyptę cukru. Kapusta ma mieć lekko słodko - kwaśny smak. SMACZNEGO !