Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja młodej kapusty - poprzednia była z zasmażką - posmakujcie i porównajcie, która lepsza.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Młodą kapustę obieramy z zewnętrznych liści.
Szatkujemy, omijając głąb. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju. Do dużego garnka, w którym będzie można zasmażać, wkładamy kapustę, boczek i cebulę i zasmażamy wszystko ok. 15 minut. Jeżeli kapusta przywiera do garnka to można dodać oleju. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i szczyptę cukru. Kapusta ma mieć lekko słodko - kwaśny smak. SMACZNEGO !