Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna kapusta czerwona na słodko, z dodatkiem rodzynek, idealna na obiad, do mięsa smażonego lub duszonego
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13462
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1539
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14848
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6107
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13462
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1539
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14848
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6107
Składniki
kapustę kroimy w cienkie paski lub szatkujemy w maszynce, dodajemy 0,5 łyżeczki soli do kapusty, mieszamy i odstawiamy na 15 min
kapustę wrzucamy na wrzątek, dodając resztę soli, 1 łyżkę cukru i 2 łyżki soku z cytryny i gotujemy do miękkości ok. 25 min.
w tym czasie kroimy drobno cebulę i podsmażamy krótko na patelni na oleju
kapustę odsączamy, dodajemy cebulę, rodzynki oraz doprawiamy do smaku resztą cukru i soku z cytryny