Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna kapusta czerwona na słodko, z dodatkiem rodzynek, idealna na obiad, do mięsa smażonego lub duszonego
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1038
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 17
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 9
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 507
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 437
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1038
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 17
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 9
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 507
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 437
Składniki
kapustę kroimy w cienkie paski lub szatkujemy w maszynce, dodajemy 0,5 łyżeczki soli do kapusty, mieszamy i odstawiamy na 15 min
kapustę wrzucamy na wrzątek, dodając resztę soli, 1 łyżkę cukru i 2 łyżki soku z cytryny i gotujemy do miękkości ok. 25 min.
w tym czasie kroimy drobno cebulę i podsmażamy krótko na patelni na oleju
kapustę odsączamy, dodajemy cebulę, rodzynki oraz doprawiamy do smaku resztą cukru i soku z cytryny