Do góry

Sałatki Przepis na:

modra kapusta z rodzynkami

modra kapusta z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 1949

smaczna kapusta czerwona na słodko, z dodatkiem rodzynek, idealna na obiad, do mięsa smażonego lub duszonego

Składniki

  • połowa główki kapusty czerwonej
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 cebula
  • 50 gram rodzynek
  • ok. 1 łyżeczki soli
  • 1-2 łyżki oleju
  • 2 łyżki cukru
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. kapustę kroimy w cienkie paski lub szatkujemy w maszynce, dodajemy 0,5 łyżeczki soli do kapusty, mieszamy i odstawiamy na 15 min

  2. kapustę wrzucamy na wrzątek, dodając resztę soli, 1 łyżkę cukru i 2 łyżki soku z cytryny i gotujemy do miękkości ok. 25 min.

  3. w tym czasie kroimy drobno cebulę i podsmażamy krótko na patelni na oleju

  4. kapustę odsączamy, dodajemy cebulę, rodzynki oraz doprawiamy do smaku resztą cukru i soku z cytryny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń