Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modro - czyli jaka? Czerwona, niebieska, modra - wszystko jedno. Ten przepis idealnie pasuje do rolad śląskich i klusek śląskich ale także do każdego "nieśląskiego" dania.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 817
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 817
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Składniki
Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić.
Boczek pokroić, przesmażyć na oleju. Cebulę pokroić.
Do kapusty dodać przesmażony boczek wraz z tłuszczem, który się z niego wytopił, surową cebulę, ocet, sól, pieprz, przyprawę w płynie. Wymieszać. Podawać z roladami i kluskami (szukaj na mojej stronie) lub do dowolnego mięsa i ziemniaczków.