Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modro - czyli jaka? Czerwona, niebieska, modra - wszystko jedno. Ten przepis idealnie pasuje do rolad śląskich i klusek śląskich ale także do każdego "nieśląskiego" dania.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 89
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 47
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 342
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 89
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 47
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 342
Składniki
Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić.
Boczek pokroić, przesmażyć na oleju. Cebulę pokroić.
Do kapusty dodać przesmażony boczek wraz z tłuszczem, który się z niego wytopił, surową cebulę, ocet, sól, pieprz, przyprawę w płynie. Wymieszać. Podawać z roladami i kluskami (szukaj na mojej stronie) lub do dowolnego mięsa i ziemniaczków.