Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modro - czyli jaka? Czerwona, niebieska, modra - wszystko jedno. Ten przepis idealnie pasuje do rolad śląskich i klusek śląskich ale także do każdego "nieśląskiego" dania.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 515
Składniki
Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić.
Boczek pokroić, przesmażyć na oleju. Cebulę pokroić.
Do kapusty dodać przesmażony boczek wraz z tłuszczem, który się z niego wytopił, surową cebulę, ocet, sól, pieprz, przyprawę w płynie. Wymieszać. Podawać z roladami i kluskami (szukaj na mojej stronie) lub do dowolnego mięsa i ziemniaczków.