Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modro - czyli jaka? Czerwona, niebieska, modra - wszystko jedno. Ten przepis idealnie pasuje do rolad śląskich i klusek śląskich ale także do każdego "nieśląskiego" dania.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5677
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5677
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Składniki
Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić.
Boczek pokroić, przesmażyć na oleju. Cebulę pokroić.
Do kapusty dodać przesmażony boczek wraz z tłuszczem, który się z niego wytopił, surową cebulę, ocet, sól, pieprz, przyprawę w płynie. Wymieszać. Podawać z roladami i kluskami (szukaj na mojej stronie) lub do dowolnego mięsa i ziemniaczków.