Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem jest bardzo smaczna, na szybko przygotowana z ulubionymi składnikami, smakuje do podjadania lub z ciemnym pieczywem........SMACZNEGO!!!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115725
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7882
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1241
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115725
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7882
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1241
Składniki
Dobry sposób na wykorzystanie ryżu z dnia poprzedniego, ryż basmati czarno biały doskonale z tuńczykiem się komponuje smakowo, ugotowany ryż w osolonej wodzie wsypać do miski. Pokrojoną na cienkie piórka cebulę białą i czerwoną i ogórek kiszony na cieniutkie plasterki wsypać do ryżu. Kukurydzę z małej puszki odcedzić na sitku i dodać do ryżu. Kapustę pekińską 1/2 główki pokroić na kawałeczki i dać do ryżu, dodać pieprz mielony, sól, tuńczyk w oleju z puszki cała zawartość do ryżu, wszystko delikatnie wymieszać, odstawić na 20 minut i można jeść, dodatkowo dodałam swoje ogórki a`la pikle w plastrach w zalewie z papryczką chilli.