Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna sałatka ryżowa podana we wnętrzu owoców zachwyci Waszych gości nie tylko wizualnie.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33777
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7898
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 61
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33777
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7898
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 61
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 217
Składniki
Szynkę kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy drobno posiekane oliwki, ryż i dokładnie mieszamy. Oliwę mieszamy z połową soku z cytryny, drobno posiekanym porem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy ryż z mięsem i oliwkami, mieszamy, wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Brzoskwinie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, odcinamy wierzch, przy pomocy łyżeczki delikatnie usuwamy pestki, wydrążamy miąższ, który mieszamy z pozostałym sokiem. Połowę miąższu dodajemy do sałatki ryżowej, mieszamy i napełniamy nią owoce, przykrywamy wierzchami brzoskwiń.