Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki ziemniaczane stanowią znakomity dodatek do mięs z grilla. Nadają się także na samodzielne danie – idealne w upały, kiedy chcemy zjeść coś pożywnego, ale zupełnie nie mamy ochoty na ciepły posiłek. Niewątpliwą zaletą sałatek na bazie ziemniaków jest także to, że aby je przygotować, nie trzeba spędzić paru kwadransów w kuchni – wystarczy szybko pokroić wszystkie składniki, wrzucić do miski i obiad gotowy! Co więcej, z powodzeniem można wykorzystać do jego przyrządzenia… wczorajszy obiad. Takie dania, jak sałatka ziemniaczana z selerem naciowym, to bardzo dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru ugotowanych ziemniaków – 0 ile nie zostały one rozgotowane, np. z przeznaczeniem na purée. Ziemniaki do sałatki powinny być na tyle twarde, by nie rozpadały się podczas krojenia.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Składniki
Ziemniaki pokrój w kostkę. Jeśli są świeżo ugotowane, odczekaj najpierw, aż całkiem wystygną.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i także pokrój w kostkę.
Pokrój łodygę selera na dość cienkie plasterki. Jeśli jest gruba, możesz wcześniej ją przekroić wzdłuż na pół.
Posiekaj drobno cebulę i koperek.
Wsyp wszystkie składniki do miski i wymieszaj.
W osobnym naczyniu połącz na gładki sos przyprawy z jogurtem, majonezem i musztardą.
Dodaj sos do sałatki i delikatnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny do lodówki.