Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka jaką jadłam to dokładnie dobrane składniki, które w połączeniu z tradycyjnym majonezem i jogurtem naturalnym smakują obłędnie. Do tego wystarczy dodać świeży koperek i gotowe! Jaka jest najlepsza sałatka na Wielkanoc? Nie wiesz, jaką sałatkę zrobić na Wielkanoc? Najlepiej sprawdzają się te z dodatkiem jajek. Taka propozycja będzie nie tylko pyszna, ale i dostarczy ci wiele cennych wartości odżywczych. Jajka są źródłem białka oraz zdrowych tłuszczów, a także witamin A, tych z grupy B, D, E i K, dlatego warto jeść je jak najczęściej. Dodatkowo jajeczna sałatka sprawi, że długo będziesz czuć się syty. Najlepsza sałatka – co do niej dodać? Jakie składniki powinny znaleźć się w sałatce, aby smakowała wyśmienicie. Świetnie sprawdzi się tu kukurydza w puszce, czerwona, słodka papryka, żółty ser oraz szynka konserwowa. W najlepszej sałatce znajdzie się również nieco słodyczy, za sprawą ananasa, oraz ostrości, którą zapewni por. Jaki sos do najlepszej sałatki? Dla wielu osób najlepsza sałatka to ta z dodatkiem majonezu. Jeżeli chcesz, aby była mniej kaloryczna, warto wymieszać go z jogurtem naturalnym. Wówczas sprawdzi się nawet dla osób, które wybierają bardziej dietetyczne dania.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
Najpierw ugotuj jajka na twardo, czyli około 10 minut od momentu zagotowania wody w rondelku. Odstaw do ostygnięcia. Seler odciśnij z zalewy, możesz go pozatkować drobniej na kawałki. Umieść go w większej misce. Kukurydzę konserwową także odcedź i dodaj do selera. Paprykę umyj, osusz, pozbądź się gniazda nasiennego, pokrój w kostkę. Jeśli używasz tej z zalewą, najpierw odcedź, a potem pokrój. To samo zrób z porem. Posiekane warzywa dodaj do miski.
Ser i szynkę pokrój w kostkę. Dołóż do pozostałych składników. Jasną część pora posiekaj drobno, dodaj do miski. Ostudzone jajka pokrój i wrzuć do pozostałych składników. Teraz dopraw sałatkę majonezem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem. Posiekaj natkę pietruszki, dodaj do miski i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem umieść w lodówce na 30 minut.