Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka z zupek chińskich jest pełna chrupiącej papryki i soczystego mięsa. Całość została obficie doprawiona przyprawą, co jest także dużą zaletą tego dania. W zależności od użytej mieszanki, całość może mieć kompletnie różny smak w zależności od okazji. Za każdym razem jednak sałatka będzie niezwykle sycąca, z rozpływającym się w ustach makaronem.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4811
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4811
Składniki
Kurczaka umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Pokrój go w kostkę o średniej wielkości. Posyp go połową przyprawy z zupki chińskiej i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie rozgrzej na patelni trochę oleju i usmaż mięso na złoto. Zdejmij i ostudź.
Makaron z zupki chińskiej pokrusz i włóż do miski sałatkowej. Drugą połowę przyprawy zalej 100 ml wrzącej wody i wymieszaj. Następnie polej wywarem makaron i odstaw do napęcznienia na 15 minut.
Szalotkę drobno posiekaj, a oba rodzaje papryki pokrój w kostkę o średniej wielkości.
Warzywa i mięso dodaj do makaronu. Całość wymieszaj.
Na wierzchu połóż kopiastą łyżkę majonezu. Danie posyp siekaną natką pietruszki.
Najlepsza sałatka z zupek chińskich najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, od razu po przygotowaniu. W razie potrzeby resztki przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku.