Do góry

Sałatki Przepis na:

Niebo w gębie, jak nie zrobisz to się nie przekonasz

Niebo w gębie, jak nie zrobisz to się nie przekonasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 298

Dodano:

Odsłon: 2880

Zdrowie na tależu, które zawsze smakuje jest małokaloryczne i szybkie do wykonania. Nadaje się na różne okazje, począwszy od obiadu jak i na spotkania ze znajomymi.

Składniki

  • Śerdnia główka sałaty lodowej lub inne w/g uznania
  • 2 pomidory lub pomidorki koktailowe
  • Kilka pomidorków suszonych w oleju
  • Śerdnia główka czerwonej cebuli
  • Kilka rzodkiewek
  • Połowa czerwonej papryki
  • Ser feta
  • 1/2 ogórka zielonego
  • szczypiorek (obcjonalnie)
  • 1 łyżka pestek słonecznika (obcjonalnie)
  • 1 łyżka pestek dyni (obcjonalnie)
  • Dressing do sałaty:
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru czcinowego lub miodu
  • 1 łyżka musztardy ostrej
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Niebo w gębie, jak nie zrobisz to się nie przekonasz

Przygotowanie

  1. Sałatę i wszystkie warzywa myjemy, ogórek, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Sałatę lodową rwiemy w nieregularne kawałki, układamy w naczyniu w którym będziemy całość serwować.

  2. Wszystkie warzywa pokrojone rozrzucamy na górę, kroimy szczypior i posypujemy.

  3. Przygotowujemy dressing i całość polewamy. Na górę układamy ser feta.
    Obcjonalnie jak lubimy, możemy wszystko posypać prażonymi ziarnami słonecznika i dyni. Sałata jest gotowa.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń