Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne sałatki nie muszą być nudne! W te święta wypróbuj sałatkę z paluszków krabowych przyozdobioną czerwonym kawiorem. Doskonały smak i elegancja podkreślą odświętny charakter sałatki.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13647
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13647
Składniki
Ryż ugotuj na sypko z dodatkiem soli i kurkumy. Dzięki dodaniu tej przyprawy uzyskasz piękny kolor ryżu. Po odcedzeniu ryżu porządnie przelej go zimną wodą i całkowicie przestudź.
Odcedź kukurydzę konserwową. Ogórka i rzodkiewki umyj i obierz. Warzywa i paluszki krabowe pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki (poza kawiorem) włóż do miski i wymieszaj z majonezem oraz sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę przygotuj kilka godzin przed podaniem, by smaki poszczególnych składników zdążyły się przemieszać. Sałatka dzięki temu będzie smakować wyśmienicie.
Tuż przed podaniem przełóż sałatkę do ozdobnej miski i przystrój czerwonym kawiorem, plasterkami paluszków krabowych i świeżym koperkiem.