Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serkiem, a do tego awokado i szpinak. Po prostu idealne połączenie. Sałatka wyśmienita nadająca się na każdą okazję.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 23
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 23
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Składniki
W płaskim szklanym naczyniu układamy liście szpinaku, który posypujemy rozdrobionym w palcach serem feta.
Następnie układamy pokrojone w grubą kostkę mango.
Plasterki szynki smarujemy pomidorowym serkiem, zwijamy w rulony i każdy kroimy na pół.
A następnie wtykamy w sałatkę.
Truskawki kroimy w grube plastry i układamy na sałatce.
Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę awokado.
Składniki sosu dokładnie ze sobą łączymy, najlepiej w słoiczku mocno nim potrząsając. Sałatkę polewamy sosem zaraz przed podaniem. Smacznego
;-)
;-)