Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto łączyć znane smaki z egzotycznymi owocami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8643
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8643
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 599
Składniki
Papaje przepołowiłem, usunąłem pestki. Każda połówkę wydrążyłem pozostawiając warstwę miąższu grubości około 1 cm . Wydrążony miąższ zmiksowałem z olejem i octem. Sos doprawiłem solą, białym pieprzem i pieprzem Cayenne. Ser pokroiłem w słupki. Seler po oczyszczeniu i umyciu pokroiłem w cienkie plasterki. Cebulę obrałem i drobno pokroiłem. Szczypiorek posiekałem. Orzechy pokroiłem grubo. Ser, cebulę i seler włożyłem do miski, posypałem orzechami i szczypiorkiem, polałem sosem. Sałatkę delikatnie wymieszałem, podzieliłem na cztery porcje, włożyłem do wydrążonych papai.