Do góry

Sałatki Przepis na:

Paskowy tuńczyk

Paskowy tuńczyk

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 422

Dodano:

Odsłon: 274

Tuńczyk to popularna ryba używana do sałatek,proponuję podać go w innej wersji

Składniki

  • Tuńczyk w oliwie z oliwek 160 g
  • Jajka kurze 3 szt.
  • Ser żółty smak dowolny 10 dag
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Ogórek gruntowy 1 szt
  • Oliwa z oliwek trochę do skropienia
  • Majonez 4 łyżki
  • Sól , pieprz czarny mielony
  • Szczypiorek 1/4 pęczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Tuńczyk osączyć z oliwy .Ser zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.Jajka paprykę ,ogórka pokroić w kostkę.

  2. Talerz smarować majonezem i układać kolejno warstwy.

  3. Warstwy układamy w kolejności:jajka , papryka ,żółty ser ,ogórek,tuńczyk ,ogórek ,żółty ser ,papryka,jajka.Wokół sałatę obsypujemy szczypiorkiem .Ułożone warstwy doprawić solą,pieprzem,skropić oliwą z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń