Do góry

Sałatki Przepis na:

Pasta z makreli wędzonej

Pasta z makreli wędzonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 331

Dodano:

Odsłon: 24659

Po prostu pyszna ze świeżą bułeczką i pomidorkiem :)

Składniki

  • makrela wędzona 1 szt
  • jaja ugotowane na twardo 4-5 szt
  • ogórek konserwowy lub kiszony 2 szt średniej wielkości
  • cebula 1 szt.
  • majonez dekoracyjny Winiary 2-3 łyżki
  • sól pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyszczamy z ości, raczej nie polecam dodawać tych ciemych kawałków mięsa spod spodu bo bywają gorzkie.

  2. Jajka, ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy.

  3. Składniki mieszamy razem z majonezem, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem (ostroznie bo makrela jest dość słona).
    Odstawiamy do lodówki do połączenia smaków.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

enkai 09 czerwca 2013 Po co to jajo?! Cebula i olej. Ewentualnie chleb cienko posmarować Kieleckim. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń