Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jest np. w poniedziałek odpocząć od weekendowych mięsnych dań i zjeść coś bardzo dobrego a zarazem lekkiego. I właśnie taka jest dzisiejsza propozycja.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Zielone oliwki, daktyle kroimy na krążki wsypujemy do pojemnika i dodajemy przyprawę harissa oraz pestki słonecznika.
Na rozgrzane masło na patelni wbijamy rozbełtane jajko i dodajemy plastry żółtego sera. Smażymy omlet.
Jak omlet jest usmażony, to tniemy go na duże kawałki jak na zdjęciu, bo takie lubię.
Gotujemy pęczak wg poleconego przepisu i jest to około 30 minut. Jak pęczak jest gotowy dodajemy wszystkie przygotowane dodatki i mieszamy. Ja lubię podawać te danie jak jajko i pęczak jest gorące lub ciepłe, więc trzeba dobrze zgrać wszystkie przygotowania. Do składników dodajemy oliwę oraz czarnuszkę, formujemy w ładny kształt i podajemy. Smacznego