Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jest np. w poniedziałek odpocząć od weekendowych mięsnych dań i zjeść coś bardzo dobrego a zarazem lekkiego. I właśnie taka jest dzisiejsza propozycja.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Zielone oliwki, daktyle kroimy na krążki wsypujemy do pojemnika i dodajemy przyprawę harissa oraz pestki słonecznika.
Na rozgrzane masło na patelni wbijamy rozbełtane jajko i dodajemy plastry żółtego sera. Smażymy omlet.
Jak omlet jest usmażony, to tniemy go na duże kawałki jak na zdjęciu, bo takie lubię.
Gotujemy pęczak wg poleconego przepisu i jest to około 30 minut. Jak pęczak jest gotowy dodajemy wszystkie przygotowane dodatki i mieszamy. Ja lubię podawać te danie jak jajko i pęczak jest gorące lub ciepłe, więc trzeba dobrze zgrać wszystkie przygotowania. Do składników dodajemy oliwę oraz czarnuszkę, formujemy w ładny kształt i podajemy. Smacznego