Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jest np. w poniedziałek odpocząć od weekendowych mięsnych dań i zjeść coś bardzo dobrego a zarazem lekkiego. I właśnie taka jest dzisiejsza propozycja.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1237
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3403
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1237
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3403
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Składniki
Zielone oliwki, daktyle kroimy na krążki wsypujemy do pojemnika i dodajemy przyprawę harissa oraz pestki słonecznika.
Na rozgrzane masło na patelni wbijamy rozbełtane jajko i dodajemy plastry żółtego sera. Smażymy omlet.
Jak omlet jest usmażony, to tniemy go na duże kawałki jak na zdjęciu, bo takie lubię.
Gotujemy pęczak wg poleconego przepisu i jest to około 30 minut. Jak pęczak jest gotowy dodajemy wszystkie przygotowane dodatki i mieszamy. Ja lubię podawać te danie jak jajko i pęczak jest gorące lub ciepłe, więc trzeba dobrze zgrać wszystkie przygotowania. Do składników dodajemy oliwę oraz czarnuszkę, formujemy w ładny kształt i podajemy. Smacznego