Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jest np. w poniedziałek odpocząć od weekendowych mięsnych dań i zjeść coś bardzo dobrego a zarazem lekkiego. I właśnie taka jest dzisiejsza propozycja.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1586
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1024
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 147
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1586
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1024
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 147
Składniki
Zielone oliwki, daktyle kroimy na krążki wsypujemy do pojemnika i dodajemy przyprawę harissa oraz pestki słonecznika.
Na rozgrzane masło na patelni wbijamy rozbełtane jajko i dodajemy plastry żółtego sera. Smażymy omlet.
Jak omlet jest usmażony, to tniemy go na duże kawałki jak na zdjęciu, bo takie lubię.
Gotujemy pęczak wg poleconego przepisu i jest to około 30 minut. Jak pęczak jest gotowy dodajemy wszystkie przygotowane dodatki i mieszamy. Ja lubię podawać te danie jak jajko i pęczak jest gorące lub ciepłe, więc trzeba dobrze zgrać wszystkie przygotowania. Do składników dodajemy oliwę oraz czarnuszkę, formujemy w ładny kształt i podajemy. Smacznego