Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna wersja sałatki z kapustą pekińską. Naprawdę warto wypróbować:)
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 189
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 61
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 189
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 61
Składniki
Kapustę pekińską szatkujemy, lekko solimy, mieszamy, lekko ugniatamy i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie odciskamy i odlewamy sok. W garnuszku zagotowujemy wodę z musztardą, mieloną papryką /słodką i ostrą/ oraz octem winnym. Mieszając gotujemy ok. 1 min. i gorącą marynatą zalewamy "pekinkę", mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy i kroimy w małą kostkę. Ser feta odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Gotową sałatkę na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.