Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna wersja sałatki z kapustą pekińską. Naprawdę warto wypróbować:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Kapustę pekińską szatkujemy, lekko solimy, mieszamy, lekko ugniatamy i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie odciskamy i odlewamy sok. W garnuszku zagotowujemy wodę z musztardą, mieloną papryką /słodką i ostrą/ oraz octem winnym. Mieszając gotujemy ok. 1 min. i gorącą marynatą zalewamy "pekinkę", mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy i kroimy w małą kostkę. Ser feta odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Gotową sałatkę na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.